EMPRIUS D’ODÈN

  • Distancia: 8,2 km
  • Ruta: circular
  • Dificultat: moderat
  • Temps: 3,5 h
  • Desnivell: 343 m
  • Estacionalitat: Estiu, Hivern,
  • Tardor, Primavera

Tríptic caminada (PDF)
Enllaç Wikiloc

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

0. Sortida. Font del Vermell. Seguim la carretera en direcció a Cambrils i a uns cent metres agafem una pista a la nostra dreta.

1. 1,1km. Casa La Rat. Deixem la pista i travessem un camp pel mig a la nostra dreta. Seguim una pista.

2. 1,7 km. Portell de les Bòfies. El punt més alt del nostre itinerari, 1.412 m. Aquí s’acaba la pista. Continuem per un corriol a l’esquerra.

En una bifurcació de camins, seguim el de sota. Bastant més endavant travessem la carretera. Sota uns cables d’alta tensió girem quasi 180º tot seguint, per una pista, en sentit contrari. Trobem una altra pista que seguim a l’esquerra i immediatament una altra a la dreta.

3. 4,2 km. GR1. Deixem la pista i seguim les pintades vermelles i blanques a la dreta, pintades que ja no abandonarem fins després de les cases del Soler. Arribem a una ampla pista que seguim avall.

4. 5,7 km. Sant miquel del Soler. Trobem l’ermita romànica sobre el camí i abans de les dues cases del Soler. Seguim pel GR.

5. 6 km. Pal indicador. Deixem el GR que baixa i continuem per la mateixa pista, sempre seguint la més fresada.

6. Deixem el GR1 cap a la dreta i pujem fins a trobar la carretera L-401. Anem cap a l’esquerra. Després de la tanca d’un revolt pronunciat baixem per un corriol desdibuixat. Arribem al pícnic.

7. 8,23 km. Font del Vermell

Llocs d’interès

0, 7.- Font del Vermell. És la font més concorreguda i estimada de la comarca. L’aspecte actual es deu a la construcció de la carretera a finals dels anys 40 del segle XX.

4.- Sant Miquel del Soler. Petita església romànica del segle XII recoberta de lloses. És d’una sola nau apuntada, acabada amb un absis semicircular.

1-3 i 3-5.- Camí ral. El seu nom ve de reial ja que en molts casos van ser promoguts i protegits per la monarquia que els feia lliures de peatge. Aquestes vies públiques eren les més importants abans de la construcció de les carreteres. En aquesta ruta en seguim dos, el del Montnou que baixava a Solsona direcció nord-sud, i el de Sant Llorenç a Cambrils, d’est a oest.