°C
↑ °C  ↓ °C
 
Notícies

29/10/2019
IV MERCAT DEL TRUMFO I LA SAL

 

 

El proper diumenge 17 de novembre es realitzarà el IV Mercat del Trumfo i la Sal al Salí de Cambrils, a Odèn. 

 

Al llarg del dia hi trobareu parades de productors locals de trumfos i altres artesans. 
Podreu fer una visita guiada al Salí i gaudir de les demostracions de cuita de trumfos al caliu i de truita de trumfos en un fogó natural i ecològic. 


Comptarem amb els tradicionals tastets de trumfos i enguany la demostració de cuina amb trumfos anirà a càrrec de Miquel Riba, Bar Restaurant El Castell. 

Al llarg del matí hi haurà el servei gratuït de bus entre Cambrils i el Salí, podreu participar en el sorteig de diversos productes i com a novetat podreu gaudir d'una exposició d'eines tradicionals i maquinària moderna del món trumfaire. 

I per als més petits de la casa podreu gaudir d'una àmplia gamma de tallers infantils per a les famílies i com a novetat d'enguany d'un espectacle interactiu infantil. 

 


AjOden_A4_IVmercat-XARXES-OK2_(1).jpg
16/09/2019
L’ajuntament d’Odèn està treballant amb els pastors per buscar solucions a la problemàtica dels atacs del llop a la zona.

 

El passat dissabte 31 d’agost a la nit es va produir l’atac d’un llop en un ramat d’Odèn. Degut a l’atac, confirmat pels agents rurals, es van comptabilitzar tres ovelles mortes i set de malferides que van haver de ser sacrificades per les greus lesions que els hi va ocasionar l’atac. Amb tot això, cal afegir-hi que deu ovelles més van desaparèixer arran de l’atac.

Davant del succés i amb càrrec d’urgència, es va concertar una reunió amb els departaments pertinents per posar-hi solució.

 


02/09/2019
Festa homenatge als jubilats i pensionistes del municipi d’Odèn.

 

 

Prop d’una seixantena de persones celebren la Festa homenatge als jubilats i pensionistes.

 

El passat dissabte 31 d’agost es va celebrar a Odèn la tradicional Festa homenatge als jubilats i pensionistes del municipi. Enguany la celebració de la missa es va realitzar a l’església de Sant Martí de Cambrils. En acabar els assistents es van desplaçar fins al pavelló on van poder gaudir del tradicional dinar organitzat i servit per l’Ajuntament i col·laboradors. Per concloure la festa, i per primera vegada, es va procedir a la entrega de l'obserqui de la foto de grup.

Des de l’Ajuntament volem donar les gràcies a tots els assistents i voluntaris per la seva participació i fer que cada any la festa sigui més lluïda.

 

Us hi esperem a tots l’any vinent!!

 


19/08/2019
Festa homenatge als jubilats i pensionistes

 

 

El proper dissabte dia 31 d'agost es farà la festa homenatge a tots els jubilats i pensionistes del municipi d'Odèn.

 

A les 13:00, Missa a l'Esglèsia de Sant Martí de Cambrils.

A les 14:00, Dinar al Pavelló.

 

Ja us podeu apuntar als telèfons de l'Ajuntament: 973 48 17 00 - 687 87 56 21

Ús hi esperem a tots!! 


12/08/2019
Èxit d’afluència al XIV Concurs de Gossos d’Atura del Montnou, Odèn.

 

 

Ahir es va celebrar el XIV Concurs de gossos d’atura del Montnou, Odèn. Enguany ha concentrat pastors d’arreu de Catalunya, del país Basc, del país Valencià i França, fent un total de 12 participants. Una xifra que s’ha anat mantenint més o menys aquests darrers anys amb noms de pastors coneguts com Hilari Novillo, Jordi Muxach, Juli Bayot, Armand Flaujat, Esteve Rivero, Javier Olaciregui, Ismael Boix, José Maria Pleguezuelos, Ferran Riu, Andree Colobert, Pol Disilva i en Moisès.

 

Sembla que el canvi de format, estrenat l’any passat, a una sola actuació composta de diferents proves està agafant força, permetent visualitzar en un context més global l’obediència dels gossos i l’habilitat dels pastors. Fet que transmet un atractiu visual i fluïdesa en l’exhibició.

 

Mentre els pastors feien les seves exhibicions, la gran afluència de públic es mostrava aspectant en mig de l’Era del Piló on en reiterades ocasions no se’n podia estar d’ovacionar i aplaudir les actuacions dels pastors mentre conduïen les ovelles.

 

Enguany, el guanyador del concurs ha estat en Juli Bayot amb el seu gos Gandalf, en segona posició en Jordi Muxach amb la seva gossa Sendy i en tercera posició en Javier Olaciregui

 

Des de l’Ajuntament d’Odèn volem remarcar la gran afluència d’assistents que està tenint any rere any el Concurs de Gossos i de la importància i repercussió que aquest té pel municipi. És per aquest motiu que volem agrair a la Diputació de Lleida, el Consell comarcal del Solsonès, la S.A.T Patata d’Odèn, el Serra del Verd, a Knauf, a Manteniments del Solsonès, a la Fonda Casanova, a la Fonda Ca l’Agustí, el Sali de Cambrils, al Zoo dels pirineus i a Roc Falcon la seva col·laboració any rere any.  

 

Volem fer una menció especial a la Comissió de gossos d’atura del Montnou, Odèn, i al Florenci Serra (propietari del ramat) per la seva dedicació i constància al llarg d’aquestes XIV edicions. Gràcies a totes aquelles persones que, amb dedicació i constància, treballen per mantenir i fer més gran el concurs any rere any!!

 


06/08/2019
XIVè CONCURS DE GOSSOS D'ATURA DEL MONTNOU 2019

PROGRAMA DEL XIVè CONCURS DE GOSSOS D'ATURA DEL MOTNOU QUE ES CELEBRARÀ EL PROPER DIUMENGE 11 D'AGOST DE 2019


Cartell_gossos_d-atura.pdf
16/05/2019
Taller "Autoestima per a la vida" amb Hermínia Gomà_1 de juny

activitats_Oden_Pacte_VG.doc
20/12/2018
Curs de formació i taller de tècniques de pintura-Programa Dones, amb la col.laboració de la Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida ha atorgat a l'Ajuntament d'Odèn una subvenció per import de 990,00 euros per atendre les despeses derivades del "Curs de formació i taller de tècniques de pintura dins el Programa Dones del municipi d'Odèn".

Aquest curs de formació, amb la participació de les dones del municipi de totes les edats, permet que puguin adquirir una formació en el mateix municipi i mantenir úna bona cohesió durant quatre sessions setmanals. 


08/11/2018
III MERCAT DEL TRUMFO I LA SAL D'ODÈN

El proper diumenge 18 de novembre de 2018, es portarà a terme el III Mercat del Trumfo i la Sal d'Odèn.

Hi haurà parades de productors de trumfos i artesans diversos, així com tot un seguit d'activitats per a que puguin participar tots els visitants.

Es farà al Complex del Salí de Cambrils, l'inici de la fira serà a les 9 h i fins les 15 h.

Esperem que pogueu gaudir d'aquest esdeveniment gastronòmic i turístic d'Odèn !!

Programa adjunt:

 


AjOden-mercat_trunfo_sal-A3_impremtaOK.pdf
18/10/2018
Manteniment de camins rurals en alerta NeuCat en el TM d'Odèn, amb la col.laboració de la Diputació de Lleida

La Junta de Govern de la Diputació de Lleida ha acordat resoldre la Convocatòria del Pla de Camins de titularitat municipal i concedir a l'Ajuntament d'Odèn una subvenció de 6.438,00 euros per a l'actuació de "Manteniment de camins rurals en alerta NeuCat en el T.M. d'Odèn"

Gràcies a la col.laboració de la Diputació de Lleida, s'ha pogut finançar part de les despeses de manteniment d'aquesta anualitat 2018.


12/08/2018
XIIIè CONCURS DE GOSSOS D'ATURA AL MONTNOU D'ODÈN


El passat diumenge 12 d'agost es va celebrar el XIIIè Concurs de Gossos d'Atura al Montnou, al paratge de l'Era de Piló del municipi d'Odèn.

Amb una participació de 12 pastors de Catalunya, País Valencià i País Basc.

Un matí brillant, tant d'espectacle com de públic.


IMG-20180822-WA0002.jpg
07/08/2018
CONCURS GOSSOS D'ATURA 2018

El proper diumenge 12 d'agost, a partir de les 10 del matí, el Montnou d'Odèn acollirà el XIIIè Concurs de Gossos d'Atura.

El certamen comptarà amb els pastors de més renom en aquesta modalitat, exhibint les habilitats dels seus gossos.
 
Hi haurà servei d'entrepans de botifarra a la brasa i begudes.
 
Opció de poder dinar amb els pastors amb prèvia reserva trucant al 973 48 17 00
Preu: 12€

Cartell_gossos_d-atura_2018.pdf
10/05/2018
CONCERT DE GOSPEL AL MUNICIPI D’ODÈN

El passat 5 de maig es va celebrar el primer concert de gòspel a càrrec de “Solsona Gospel School”.

Tot i el mal temps, hi va haver una bona assistència. 

Donem gràcies al públic i esperem tornar a gaudir aviat d’un espectacle com aquest en un entorn tant especial.


14/02/2018
PLA LOCAL DE PREVENCIÓ DE RESIDUS DE LA COMARCA DEL SOLSONÈS

El Consell Comarcal del Solsonès està redactant el PLA LOCAL DE PREVENCIÓ DE RESIDUS DE LA COMARCA DEL SOLSONÈS, i una de les tasques a fer és conèixer, de primera mà, el grau de participació i coneixement de la ciutadania i els grans productors en la gestió dels residus municipals, a fi d'establir les mesures de prevenció adients.

L'empresa Sistemes Mediambientals ha estat contractada pel Consell Comarcal del Solsonès per a la redacció d'aquest PLP i ha elaborat el formulari següent (veure enllaç).

Agrairíem que hi dediquéssiu uns minuts a omplir aquest formulari per tal de facilitar la redacció d'aquest Pla.

És anònim, només cal que l'ompli un representant de cada habitatge. Estarà disponible fins el 15 de març.

Gràcies.

 

 


EMPLENA EL FORMULARI
18/01/2018
TALLER D'INSTAGRAM COM A APARADOR DE MARCA

El dia 17 de gener de 2018, a l'ajuntament d'Odèn s'ha portat a terme un Taller d'Instagram com a aparador de marca, específicament per als establiments turístics del municipi.

Han participat vuit persones. Durant les  quatre hores que ha durat el taller, han fet una part teòrica a l'inici i després una segona part més pràctica.

 


06/11/2017
PROGRAMA DEL II MERCAT DEL TRUMFO I LA SAL D'ODÈN 2017

El proper diumenge dia 19 de novembre de 2017, es celebrarà el segon Mercat del Trumfo i la Sal d'Odèn.

Veure programa


A3-Oden_mercat_trunfo_sal.pdf
04/09/2017
REGLAMENT DEL MERCAT DEL TRUMFO I LA SAL D'ODÈN

Reglament del Mercat del Trumfo i la Sal d'Odèn


regulacio_mercat.doc
14/07/2017
CONCESSIÓ D’UNA BECA DE SUPORT ALS ESTUDIANTS DEL MUNICIPI D’ODÈN PER A L’ESTUDI D’IDIOMES A L’ESTRANGER DURANT L’EXERCICI 2017.

El Ple de l'ajuntament d'Odèn, en sessió ordinària del passat dia 6 de juliol de 2017, va aprovar les bases per a la concessió d'una beca de suport als estudiants del municipi d'Odèn per a l'estudi d'idiomes a l'estranger durant l'any 2017.

Tota la informació es troba en les bases adjuntes i també en les oficines de l'Ajuntament.


Bases_subv_beca_estudis_estranger_2017.pdf
14/07/2017
CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS PER AL FOMENT EN LA PARTICIPACIÓ A ACTIVITATS EXTRAESCOLARS DURANT EL CURS 2016-2017.


El Ple de l'Ajuntament d'Odèn, en la sessió ordinària del passat dia 6 de juliol, va aprovar les bases per a la concessió de subvencions per al foment en la participació a activitats extraescolars durant el curs 2016-2017.

L'ajut és per a les families del municipi amb nens que cursin estudis fins a 4art d'ESO i estiguin matriculats en alguna activitat extraescolar.

 


Bases_subv_extraescolars_Ode?n_2016-2017.pdf
31/05/2017
LLIURAMENT DE LA MEDALLA CENTENÀRIA AL TONET DEL GRAELL DE LA VALLDAN


El dia 2 de març de 2017 es va fer lliurament de la "Medalla Centenària" de la Direcció General de Famílies, al veí de Cal Graell de La Valldan, Tonet Regada Valls, el mateix dia que feia

100 anys. 

El lliurament el va fer l'alcalde i regidors/res de l'Ajuntament d'Odèn, fent entrega d'una carta signada per la Consellera del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generali-

tat de Catalunya, així com una placa commemorativa en nom de tota la Corporació.

Per molts anys!

 


31/05/2017
CONCURS GOSSOS D'ATURA 2017

Està previst que el diumenge 13  d'agost, a partir de les 10:30 hores, el Montnou d' Odèn acollirà l'XIIè Concurs de Gossos d' Atura.

El paratge del concurs serà l'Era de Piló i el certamen comptarà amb els pastors de més renom en aquesta modalitat, exhibint les habilitats dels seus gossos.

 


31/03/2017
PLA MANTENIMENT CAMINS TITULARITAT MUNICIPAL AMB COL.LABORACIÓ DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA


L'Ajuntament d'Odèn amb la col.laboració de la Diputació de Lleida, durant aquest anys 2017, portarà a terme actuacions i treballs de manteniment en alerta neucat en els camins rurals de titularitat del terme municipal.

La previsió de treballs i actuacions a realitzar seran bàsicament l'esbrossament de camins amb mitjans mecànics i la retirada de neu.


21/12/2016
LLIRAMENT DE LA "MEDALLA CENTENÀRIA" AL TONET DE LA CASANOVA DE CAMBRILS


El passat dia 21 de desembre de 2016, l'alcalde i regidors de l'Ajuntament d'Odèn, van lliurar la "Medalla Centenària" juntament amb una carta signada per la Consellera del Departament  de Treball, Afers socials i Families de la Generalitat de Catalunya, al véí del municipi, Antoni Muntada de la Casanova de Cambrils.

El Tonet ja tenia 101 anys!

El dia del seu 100 aniversari, la corporació municipal ja li va lliurar una placa commemorativa.

Per molts anys!

 


20161221_1959494.jpg
20/11/2016
I MERCAT DEL TRUMFO I LA SAL D'ODÈN


El dia 20 de novembre es va portar a terme el "I Mercat del trumfo i la sal d'Odèn".

En el marc de la jornada es van fer diverses activitats adreçades a tots els públics.

Es va comptar amb una nombrosa participació de parades de productors, artesans i altres relacionades amb el motiu del mercat, l'assistència de públic va ser molt satisfactòria.

La bona experiència ens fa pensar en una propera celebració. 


15/04/2016
Règim de comunicació per a la tinença d'animals per autoconsum

Es comunica als veïns que, a partir d’ara, les entrades en règim de comunicació per a la tinença d’animals per autoconsum, no cal presentar-les a l’ajuntament, es fa la comunicació directament a l’Oficina del DAAM.PLA D'ARRENDAMENTS I SUBMINISTRAMENTS DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA, ANUALITATS 2017 A 2019

Les despeses d'arrendaments i subministraments de l'Ajuntament d'Odèn, anualitat 2017, 2018 i 2019, han estat finançades amb la Col.laboració de la Diputació de Lleida dins la linia d'ajuts als municipis "Pla d'arrendaments i subministraments de la Diputació de Lleida, anualitats 2017 a 2019".


Odèn
El Pirineu més aprop!
T 973-481700 F 973-481700
ajuntament@oden.cat