FONT DEL RACÓ I SALINES

  • Distancia: 5,3 km
  • Ruta: circular
  • Dificultat: moderada
  • Temps: 1,5 h
  • Desnivell: 360 m
  • Estacionalitat: Estiu, Hivern,
  • Tardor, Primavera

Tríptic caminada (PDF)
Enllaç Wikiloc

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

0.- Sortim devant de la Casanova, seguim carretera amunt fins una mica més amunt de la bàscula de Cambrils, seguim la primera pista a la dreta i amunt

1.- coll de Falquet, des d’on podem accedir a l’esquerda de l’esbadregall amb molt de compte.

La baixada la fem per la dreta dels camps fins travessar la carretera on trobarem, abans d’Espunyes a la dreta, la primera ermita:

2.- Santa Bàrbara, Passem per davant i seguim per un corriol marges avall, val la pena anar ben calçat. Passarem per sota el salt del Racó. Tot travessant el torrent agafem una pista que seguim avall per les insoles, fins al final dels camps, continuem per un corriol passant pel costat de cal Francesc fins a trobar el riu fred.

3.-Travessem el riu fred i enfilem per la costa fins a trobar les restes d’una altra pista de desemboscar, La seguim cap a la dreta. Després de tornar a travessar el riu Fred fem un revolt a dreta, un altre a l’esquerra. La primera pista que trobem la seguim a l’esquerra, quan s’acaba ens enfilem per un corriol a fins a les eres de les Cabanetes.

4.- Ja som al Salí.

Seguim una pista, en deixem una altra que va a l’aparcament i després d’un revolt agafem un corriol a la dreta amb baranes de fusta. El corriol passa entre les restes de molins i les noves canalitzacions de l’aigua salada. Voltem la bassa, travessem la riera per un pont, passem pel mig de les cases i continuem la pista Nord-Oest enllà.

5.-La font de la Mosquera travessem de nou la riera, passem pel costat del pavelló poliesportiu i trobem la carretera d’on hem sortit.

Llocs d’interès

Esquerda de Cambrils. Esbadregall de Cambrils (compte)

Santa Barbara.
Ermita del segle XVII, restaurada.

Salt de Racó.
Neix sobre cal Sala i després de travessar sota uns camps per dins d’un túnel, cau pel cingle

Sant Quintí.
Ermita romànica feta de pedra tosca, un curiós gran roc -el Codró de l’Elefant- i una surgència d’aigua, De les més cabaloses de Catalunya.

Salines de Cambrils,
Espai lúdic, piscina, informació.